ricotta-ijs met amarenen

Deze ijstimbaaltjes van ricotta zijn snel gemaakt, zonder ijsmachine. Vanwege de marsala zijn het echte grotemensenijsjes. Amarenen – ingemaakte kersen – zijn te koop bij Italiaanse delicatessenzaken. Laat ze vooral goed uitlekken, want de siroop is mierzoet.

Voor 4 personen: 250 gram ricotta, 100 ml slagroom, 50 gram suiker, 2 eetlepels honing, geraspte schil van 1 (onbespoten) citroen, 1 eetlepel marsala, 2 eetlepels amarenen, uitgelekt en gehalveerd, 2 eetlepels geschaafde amandelen, geroosterd.

Doe de ricotta, slagroom, suiker, honing, citroenrasp en marsala in een mengbeker, pureer glad met een staafmixer. Schep de amarenen erdoor en verdeel het mengsel over vier timbaaltjes. Dek af met plastic folie en zet ze 4 tot 24 uur in de vriezer. Dip de vormpjes even in heet water en stort ze op vier dessertborden. Bestrooi met de amandeltjes.