Protesten in Iran leiden tot geweld

Protesten in Iran leiden tot geweld Teheran, 18 juli. Tienduizenden aanhangers van de leider van de Iraanse oppositie, Mir Hossein Mousavi, maken een overwinningsteken tijdens het vrijdaggebed van oud-president en geestelijk leider Ali Akbar Hashemi Rafsanjani. Na diens toespraak gingen ze de straat op, waar ze werden belaagd door de politie en leden van de niet-geüniformeerde Baseej-veiligheidsdienst. Baseej-leden vielen gisteren ook een andere hervormingsgezinde Iraanse politicus aan, Mahdi Karroubi, roepend ‘dood aan de tegenstander van de opperste leider’. Volgens de website van Mousavi is de vrouwenrechtenactiviste Shadi Sadr gisteren in elkaar geslagen en gearresteerd. Foto Reuters EDITORS' NOTE: Reuters and other foreign media are subject to Iranian restrictions on their ability to film or take pictures in Tehran. Iranian protesters flash victory signs during Friday prayers at a university in Tehran July 17, 2009. In apparent defiance of Iran's supreme leader, a powerful cleric declared his country in crisis after a disputed poll, and tens of thousands of protesters used Friday prayers to stage the biggest show of dissent for weeks. REUTERS/via Your View (IRAN CONFLICT POLITICS) REUTERS