Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Meer winst voor fabrikant Mattel

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, bekend van Barbie, Fisher-Price en Hot Wheels, heeft in het tweede kwartaal de winst bijna verdubbeld. Dat is vooral te danken aan kostenbesparingen, zo maakte Mattel gisteren bekend. De nettowinst steeg tot 21,5 miljoen dollar (15,2 miljoen euro) van 11,8 miljoen dollar een jaar eerder. Het winstcijfer viel hoger uit dan analisten hadden verwacht. De omzet van `s werelds grootste speelgoedproducent zakte met 19 procent tot 898,2 miljoen dollar. Mattel sneed in zijn advertentie-uitgaven en administratieve kosten om de afgezwakte verkoop op te vangen. Het bedrijf verwacht dat de omzet voorlopig nog onder druk zal blijven staan omdat door de recessie minder wordt gespendeerd aan speelgoed.