klik@nrc.nl

‘Deze week werden de Fransen tot de vervelendste toeristen ter wereld verkozen. Niet echt verbazingwekkend, want in het land zelf zie je dat overal om je heen. Vooral de bejegening op de terrassen vind ik tamelijk beroerd. Toch blijft het mijn favoriete vakantiebestemming. Wat ze aan de ene kant slecht doen, met de beroemde Franse slag, doen ze aan de andere kant weer ontzettend goed. Zoals deze voorziening aan het strand van Nice voor rolstoelgebruikers. Via een helling keurig verbonden met de Promenade des Anglais. Weinig Nederlandse badplaatsen hebben het zo voor elkaar als hier in Nice. Formidable! Tekst en foto Jan Tolsma, Leiden Tolsma, Jan

Dit is een rubriek voor foto’s van lezers. We plaatsen: ‘foto’s met een mening’ – nadrukkelijke of subtiele beelden over wat u opvalt op straat, op uw werk, thuis, of op reis. Minder kans op plaatsing maken guitige foto’s van (klein-)kinderen of (huis)dieren.

Mail de foto (ca. 1 MB, formaat .jpg) met toelichtende tekst naar weekblad@nrc.nl