film

Donnie Brasco. Fascinerende maffiafilm over een FBI-infiltrant in de lagere regionen van de georganiseerde misdaad. Zijn conflict tussen loyaliteit en verraad krijgt reliëf in formidabele hoofdrollen van Johnny Depp als de spion en Al Pacino als zijn niets vermoedende beschermheer en vaderfiguur. (Mike Newell, 1997, VS). RTL7, 20.00-22.25u. Donnie Brasco Year:1996 Director: Mike Newell Johnny Depp Al Pacino
Donnie Brasco. Fascinerende maffiafilm over een FBI-infiltrant in de lagere regionen van de georganiseerde misdaad. Zijn conflict tussen loyaliteit en verraad krijgt reliëf in formidabele hoofdrollen van Johnny Depp als de spion en Al Pacino als zijn niets vermoedende beschermheer en vaderfiguur. (Mike Newell, 1997, VS). RTL7, 20.00-22.25u. Donnie Brasco Year:1996 Director: Mike Newell Johnny Depp Al Pacino PHOTOS12

Kill Bill: Vol.1 (Quentin Tarantino, 2003, VS). Eerste deel van tweeluik over zwaard zwaaiende huurmoordenaar Uma Thurman die wraak zoekt op voormalige collega’s. Binnen het martial-artsgenre toont Tarantino zijn meesterschap. Hard, absurd en virtuoos. RTL5, 22.00-0.00u.

The Dish (Rob Sitch, 2000, Australië). Smakelijke komedie over drie typisch Australische techneuten die in 1969 verantwoordelijk waren voor een cruciale schotelantenneverbinding voor de tv-beelden van de eerste stap op de maan. Ned.2, 22.45-0.25u.

Verder dan de maan (Stijn Coninx, 2003, België/Nederland/Denemarken/Duitsland). Vriendelijk maar overbodig portret van een boerengezin anno 1969, door de ogen van de 9-jarige dochter. Vader Huub Stapel is drankzuchtig, moeder Johanna ter Steege vooral geduldig. Ned.2, 0.25-2.10u.

Following (Christopher Nolan, 1998, Engeland). Klein filmdebuut waarin de niet-chronologische vertelstructuur meer bepalend is dan de plot over een schrijver die verslaafd is aan het schaduwen van mensen. BBC2, 2.15-3.25u.