film

Factotum. Verfilming van roman van non-conformistische schrijver-drinker Charles Bukowski laat episodes zien uit het leven van Chinaski, die van baan naar baan en bar naar bar trok. Flarden uit de verhalen die hij schrijft, horen we in voice-over. (Bent Hamer, 2005, VS, BBC2, 0.30-2.00u.)

Grandma’s Boy (Nicholaus Goossen, 2006, VS). Klucht in de traditie van Adam Sandler. Computerspelletjesexpert neemt noodgedwongen zijn intrek bij zijn grootmoeder en twee van haar leeftijdgenoten. RTL5, 20.30-22.15u.

Tchao Pantin (Claude Berri, 1983, Frankrijk). Coluche speelt ongebruikelijke, niet-komische hoofdrol in psychologische thriller over verbitterde alcoholische pompbediende met gewaardeerd politieverleden. Hij herwint zelfrespect in wraakactie tegen drugshandelaren. Ook met Richard Anconina, Agnès Soral. TV5, 21.00-22.30u.

May (Lucky McKee, 2002, VS). Ironische horror van debuterende scenarist-regisseur over eenzame jongedame die lichaamsdelen verzamelt om een ideale partner te kunnen samenstellen. RTL8, 22.25-0.15u.

Kinky Boots (Julian Jarrold, 2005, Engeland/VS). Kinky Boots is Priscilla, Queen of the Desert meets The Full Monty, schreef The Observer. Noodlijdende schoenenfabriek in Northampton krijgt nieuw leven ingeblazen dankzij de adviezen van Lola (Chiwetel Ejiofor), een zwarte dragqueen uit Soho. Komedie. Ook met Linda Bassett en Nick Frost. BBC1, 23.25-1.10u.