Drietal krijgt weer levenslang voor cafémoord R`dam

Drie mannen zijn gisteren veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. Het gerechtshof in Den Haag achtte bewezen dat zij in november 2005 drie mensen hebben vermoord in het Rotterdamse café Inn & Out. De drie sloten de bezoekers van de kroeg op, bonden hen vast en uitten doodsbedreigingen. Drie bezoekers werden doodgeschoten. Ook hebben zij in het café brand gesticht. Volgens het hof is het opleggen van een levenslange celstraf niet in strijd met het Europese Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens. De verdediging had aangevoerd dat in Nederland een levenslange celstraf daadwerkelijk levenslang is en geen uitzicht biedt op beëindiging. Het OM had ook levenslang geëist. De mannen waren in 2007 door de rechtbank al tot levenslang veroordeeld.