Citaat van de week

Rabobankploegleider en oud-wielrenner Erik Breukink prior to the start of the 19th stage of the Tour de France cycling race between Roanne and Montlucon, central France, Friday July 25, 2008. (Bas Czerwinski) Czerwinski, Bas

„Ik denk niet dat het er nog een tweede dag van komt. Oortjes horen bij het wielrennen. Zullen we het er nu niet meer over hebben?”

Rabobankploegleider en oud-wielrenner Erik Breukink over het (tijdelijke) verbod op oortjes als communicatiemiddel in de Tour de France, tour.nl, 14 juli.

„Toespraken zijn niet nodig, want wij weten allen wie hij was en wat hij voor de wereld heeft betekend. De kist zal open zijn, Deo volente, zodat men hem kleine attenties kan toestoppen die hem op zijn laatste reis zullen vergezellen.”

De weduwe van dichter Simon Vinkenoog, Edith Ringnalda op simonvinkenoog.nl, 14 juli.

„Als maatschappij zijn we nog steeds zoekende hoe we werk en opvoeding van kinderen kunnen combineren. Het AMC wekt de suggestie hiervoor dé oplossing te hebben gevonden in het invriezen van eicellen, maar dat is het allerminst.”

ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman over de mogelijkheid tot het invriezen van eicellen, elsevier.nl, 15 juli.

„Als we passief toekijken zonder steun te geven aan de mujahedeen, dan dragen we niet alleen bij aan de vernietiging van Pakistan en Afghanistan, maar verdienen we ook de pijnlijke straf van de almachtige God.”

Ayman al-Zawahiri, tweede man van Al-Qaeda, in een audioboodschap, cnn.com, 15 juli.