Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Verlies Pharming loopt verder op

Biotechnologiebedrijf Pharming heeft de onderzoekskosten en het nettoverlies in het eerste half jaar van 2009 zien oplopen. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend. In het eerste half jaar bedroeg het verlies 15,1 miljoen euro, tegen 12,1 miljoen euro in 2008. Over het tweede kwartaal was het verlies 8,2 miljoen euro. Dit was meer dan de gemiddelde verwachting van analisten. Het afgelopen half jaar heeft Pharming zijn financiële positie wel verbeterd. Het bedrag aan uitstaande obligaties werd teruggebracht van 49,9 miljoen euro eind 2008 tot 35,8 miljoen euro eind juni.