transfers en ander voetbalnieuws

NEC heeft zich versterkt met de aanvaller Erton Fejzullahu. De 21-jarige speler tekent een contract voor vier jaar bij de club uit Nijmegen. Fejzullahu komt over van het Zweedse Mjällby. Hij heeft een Zweeds paspoort, maar is geboren in Kosovo.

De Argentijnse voetbalclub Estudiantes de la Plata heeft de Libertadores Cup gewonnen, de Champions League van Zuid-Amerika. De Argentijnen wonnen met 2-1 van Cruzeiro uit Brazilië, nadat de eerste wedstrijd in 0-0 was geëindigd. Het is de vierde keer dat Estudiantes de Libertadores Cup wint.

Groningen-spits Marcus Berg hoopt een dezer dagen zijn handtekening te zetten onder een vijfjarig contract bij Hamburger SV. De Zweed heeft de medische keuring al ondergaan, maar wacht nog op een akkoord tussen zijn huidige club en HSV. Volgens Duitse media wil Groningen zo’n 12 miljoen euro hebben, terwijl HSV niet meer wil betalen dan 9 miljoen euro.

Trainer Huub Stevens is niet zo best begonnen met zijn nieuwe club Red Bull Salzburg in de kwalificatie voor de Champions League. De Oostenrijkse landskampioen kwam woensdagavond in eigen stadion niet verder dan 1-1 tegen het Ierse Bohemians Dublin. Volgende week is de return in Ierland.

Maxwell heeft een nieuwe club: FC Barcelona. De Spaanse landskampioen heeft een akkoord bereikt met Internazionale over de aankoop van de oud-Ajacied. Barcelona betaalt 4,5 miljoen euro voor de Braziliaanse linksback, maar moet er nog wel uit zien te komen met de speler zelf.

Inter heeft er inmiddels al een nieuwe verdediger bij: de Braziliaan Lucio komt over van Bayern München. Hij tekent een contract voor drie jaar bij de Italiaanse club. Zowel manager Uli Hoeness als trainer Louis van Gaal had de Braziliaanse international laten weten dat er voor hem geen toekomst was bij Bayern. Van Gaal trekt zich overigens niets aan van een dreigende transfer van Franck Ribéry naar Real Madrid. De Fransman is voor de coach de belangrijkste speler van Bayern en hij bouwt zijn nieuwe ploeg om hem als centrale nummer tien heen. Hij ontbrak gisteren bij de training vanwege een blessure. De afgelopen dagen was hij vaker absent.