Selectie Muziek

Holland Music Sessions

In het Noord-Hollandse Bergen e.o. beginnen woensdag de Holland Music Sessions. Veel internationale jonge solisten komen naar Bergen om zich in concerten en openbare masterclasses op een groot aantal bijzondere locaties te presenteren. Zoals de Ruïnekerk in Bergen NH, maar ook in de Ridderzaal van het Muiderslot in Muiden, in Den Hoorn op Texel, in Enkhuizen, in De Rijp en - ditmaal met Avondconcerten - weer terug in de Remonstrantse Kerk in Alkmaar waar ’s middags ook alle openbare masterclasses plaatsvinden. Daarnaast zijn er weer openluchtconcerten in Bergen NH, Enkhuizen en Leeuwarden; gratis toegankelijk en met een gevarieerd programma. De Holland Music Sessions duren nog t/m 20 aug. Inl. www.hollandmusicsessions.nl

Orgelfestijn

Het Waterlands Orgelfestijn biedt op 22 juli een concert met organist Cees van der Poel en sopraan Elma van den Dool in de Boerderijkerk aan het Burgemeester Kolfschotenplein 1 in Volendam.

Aanvang: 20 uur. Toegang: €6. Inl. orgelkringwaterland.nl

Pianoduo Van Veen

Op Landgoed Schovenhorst in Putten speelt het Pianoduo Van Veen werken van Debussy, Ravel, Stravinsky. Concert op 22/07 om 19u30. Inl www.hortusfestival.nl

Het Kamerorkest Vroeg Klassiek

speelt in de Amsterdamse Engelse Kerk aan het Begijnhof o.l.v. Simon Murphy op zondag 19 juli om 15u15 Mozarts Sinfonie Nr 40 g klein, het Celloconcert in c Haydn (soliste: Ca- roline Kang) en een Adagio v. cello en orkest van Francesco Zappa.

Muziekpodium Zeeland

Cellist Paul Uyterlinde groeide op in Middelburg, studeerde o.a. bij Heinrich Schiff en is solocellist van Het Brabants Orkest. Daarnaast legt hij zich toe op de kamermuziek, zoals op 19 juli om 15u30 in de Grote Kerk Veere. Als onderdeel van het Trio Scherzando ook met violiste Orsolya Horvath en altist Marc Tooten) speelt hij dan werk van Beethoven, Schubert en Von Dohnanyi.

Oudestraat 26, Veere €15.

A Reggaebomb A Reggaebomb is de regelmatig terugkerende reggaeavond in het Utrechtse Tivoli. Een eerbetoon aan de authentieke reggae, noemen ze het daar, met rootsreggae, ska, rocksteady en vroege dancehall. Voor modieuze, aan r&b en hiphop verwante dancehall is geen plaats. De resident dj’s Ivoryman en Sideburn Sound worden bijgestaan door gast dj’s. E-Mann & Band geven een live concert. 17 juli, 22u, Tivoli, Utrecht. Inl: www.tivoli.nl

Street Science

Het internationale hiphopfestival Street Science wordt komend weekeinde voor de tweede keer in Rotterdam gehouden. Street Science brengt shows, battles, workshops, films, talkshows en een tentoonstelling. Met de RAP Timeline nemen mc Alee Rock en dj Git Hyper het publiek terug in de tijd. De tijdlijn begint in de jaren tachtig en eindigt in 2009. Rotterdamse artiesten als Blonnie B, Time Drillers, Asic & Bionic, U-niq, Ablaze, Tim Beumers, GMB and Winne brengen hun favoriete track ten gehore. Daarnaast treden de Britse dj REnegade, de Nederlandse graffiti artiest Micky en debutant De Dichter op. 17, 18 en 19 juli, diverse locaties, Rotterdam. Inl: www.streetscience.nl

Grupo Compay Segundo

Compay Segundo, maker van de hit Chan Chan, het openingsnummer op het beroemde album van de Buena Vista Social Club, leeft niet meer, maar zijn muziek wel. De muzikanten uit zijn band spelen tegenwoordig onder leiding van Compay’s zoon Salvador en zanger Udo Garson. 23 juli, 20u30, 013, Tilburg. Inl: www.013.nl