Selectie Kinderen

Rotterdam

Grote tenten staan deze zomer in Kunsthal Bivak. In de bomenhal van de Kunsthal is een overzichtstentoonstelling van de Rotterdamse beeldhouwer en tentenbouwer Dré Wapenaar (1961) te zien. De tenten van Dré Wapenaar zijn gemaakt om te gebruiken, om erin te kruipen, te slapen en door de ramen naar buiten te kijken. Kinderen kunnen klimmen in een Boomtent, de vogelgeluiden-quiz doen en kranten of tijdschriften lezen in de Kiosktent. Elke vrijdagmiddag om 14u & 15u vult een verhalenverteller het ‘Paviljoen van de Leegte’ met mooie en spannende verhalen. Op vrijdagmiddag 24 juli kun je luisteren naar Mia Verbeelen die sprookjes van Grimm vertelt en op vrijdagmiddag 7 augustus vertelt Nico de Verhalenman verrassende verhalen voor kinderen, onder meer over Het geheim van Jamaicanda . Kunsthal, Museumpark/Westzeedijk. Inl www.kunsthal.nl

Zeist

Elke woensdagmiddag in de vakantie kunnen kinderen gratis naar het Slottuintheater om een voorstelling te bekijken. Woensdag 22 juli speelt Marc Heijnen Sopacuwa de voorstelling Cyrk in het Slottuintheater, in de tuin van Slot Zeist. Vanaf 14u30 laat hij zijn droom uitkomen en iedereen mag gratis meegenieten. Cyrk gaat over een mannetje die een eigen circus wil. Met alleen een koffer in z’n hand is hij op zoek naar de juiste plek voor zijn droom. Een grappige en poëtische circustentvoorstelling. Het Slottuintheater staat in de tuin van Slot Zeist en is bereikbaar via de witte brug aan de achterkant van het slot. Bij twijfel over het weer voor vertrek de infolijn bellen voor de laatste informatie. 030-69 10 465. Of kijk op www.slottuintheater.nl

Heel Nederland

Sommige kinderen gaan op vakantie, anderen blijven misschien thuis. De hoogste tijd om leuke dingen te doen, zoals een bezoek brengen aan een boerderij. Daar is ook in de zomer altijd wel van alles te doen. De dieren voeren of het gras maaien en te drogen leggen voor de winter. Kinderen kunnen ook logeren op een boerencamping en zelf kaas maken. Bij regen zijn er genoeg leuke andere activiteiten, zoals werken in het bakkerijmuseum, of een energy drink maken in het lab bij Nemo. Deze tips en andere zaken over eten zijn vermeld bij ‘Eet Doe Dingen’ op www.lekkerbelangrijk.nl de jeugdsite van het Voedingscentrum.

Kaatsheuvel

Elke ochtend verwelkomt Pardoes de Tovernar de bezoekers van de Efteling (Europalaan 1). Kinderen ontmoeten dan de Sprookjesbosbewoners ls Roodkapje, Draak, Wolf en Assepoester. Tussen de draaimolens op het Anton Pieck Plein slaat het nostalgische Circus Anton Pieck zijn tent op. Meezingen en dansen kan dagelijks tijdens het TiTaToverfeest op het Vogel Rokplein waar TiTaTovenaar, Tika, Kwark en de Grobbebollen hun hits laten horen. In de zomerweken zijn de attracties tot 21u geopend. En op zaterdag zijn er tot middernacht optredens van bekende artiesten als Xander Buisonjé, Trijntje Oosterhuis, Thomas Berge, Gerard Joling, Edsilia Rombley en Acda en de Munnik. Inl www.efteling.com & 0900 - 0161 (€ 0,25 p.m.)

Amsterdam

In de Centrale Bibliotheek is deze zomer op alle zondagen in de zomervakantie, vanaf 14u een kinderfilmvertoning. Annie M.G. Schmidt Theater Centrale Bibliotheek, Oosterdokskade 143, Inl 0900-2425468. Entree gratis

Holterberg

Op zaterdagmiddag 18 juli zijn er voor de kids shetlandponys op het Holterbergplein. Van 21/7 t/m 20/9 staat Natuurdiorama Holterberg in het teken van Vlinders. Natuurdiorama Holterberg

Holterbergweg 12, 0548-361979

www.museumholterberg.nl