Selectie Diversen

Meeden (Gr)

Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd tijdens de jaarlijkse Salviadagen op za 18 en zo 19 juli (10-17u). Bekende Engelse en Nederlandse kwekers als Bob Brown en Brian Kabbes geven lezingen en rondleidingen, op zaterdag is er een plantenveiling, zondagmiddag treedt Bob Foltz op in zijn hoedanigheid als danser/choreograaf. Verder is er op beide dagen muziek, zijn de tuinen geopend en staan de 160 soorten Salvia’s extra in the picture. Entree gratis. Tuingoed Foltz, Hereweg 346, Inl 0598- 635 000 & www.tuingoedfoltz.nl

Groningen

Het rondje Groningen , de stadsrondrit per bus, gaat o.m. door de (nieuwe) buitenwijken van de stad zoals Ter Borch en Reitdiep. De bus rijdt ook langs het beroemde Wallhouse van John Q. Hedjuk, het Euroborgstadion en over het terrein met gebouwen van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool. Onderweg aandacht voor historie, architectuur, stedenbouw en kunst. De bus rijdt op wo 22 en 29 juli. Start 14u bushalte t.o. Groninger museum. Duur ruim 2u. Res gewenst: 050-309 07 57. Inl www.stadsrondrit.nl

Naarden

Op zondag 19 juli start om 12u30 een stadswandeling door de Vestingstad Naarden o.l.v. stadsgidsen. De stad dankt haar bekendheid aan de ligging ten opzichte van de Hollandse Waterlinie, de Stelling van Amsterdam en de vestingwallen, waarmee zij sinds de 17de -en 18de eeuw wordt omringd. Start 12u30 VVV Naarden, duur 5 kwartier. Deelname €2,50, tot 12 jr gratis.

Zaltbommel

Op 17, 18 en 22, 23, 24, 25 juli zijn de jaarlijkse Agapanthusdagen bij Het Houten Huis kwekerij en theetuin. Deze mooie en sterke planten zijn nu in volle bloei te zien en te koop. Het Houten Huis is geopend elke woensdag t/m zaterdag van 10-17u. De Liefdesbloem of Kaapse Lelie is van oorsprong een Zuid-Afrikaans gewas. Op de kwekerij zijn er meer dan 75 verschillende Agapanthussen, een groot en gevarieerd sortiment, bijvoorbeeld een met donkerblauwe bloemen aan zwarte stelen en een met bleek violetblauwe bloemen. Inl 0418-680608 (van 9-10u). Nieuwe Tijningen 78, 5301 DA.

Gorssel

Het dorp Gorssel geniet bekendheid door haar bijzondere ligging op de grens van de IJsselvallei en de Achterhoek. Zaterdag en zondag 18 en 19 juli wordt voor de eerste keer Tuinweekend Gorssel georganiseerd. De gepassioneerde eigenaren van zes tuinen in en om Gorssel openen dan hun tuinpoorten voor bezoekers. Dat zijn onder meer de Uiterwaard in Epse, de Huzarenhof in Joppe, één tuin in Eefde en drie tuinen in Gorssel zelf. Entree 2,50 p.p. per tuin (tijden 10-16u). Inl www.tuinweekendgorssel.nl

Rotterdam

In het Sidelingepark in Overschie staat van 16 t/m 20 juli Camping Rotterdam. Behalve slapen, rondhangen, je verkleden en drinken en eten, kun je op het terrein luisteren naar muziek, bijvoorbeeld naar Slegs vir grootmense/Adults only, een muziekprogramma voor boven de 18 jaar waarbij vijf dubieuze heren het gevoel geven dat het tijd wordt voor de laatste ronde (16u30. Sidelingepark, Overschie). Je kunst ook je frustraties van je af (laten) schrijven bij de loketten van de Schrijfwijve.

Inl www.campingrotterdam.nl

Oostkapelle

Tot in de 19de eeuw werden kleurstoffen gewonnen uit henna meekrap en wouw uit de groententuin, om stoffen mee te verven. Op zondag 19 juli organiseert Terra Maris een workshop (10u30-12u30) over verven met natuurlijke stoffen. Deelnemers maken een eigen kleurenstaalkaart. Res vooraf 0118-582620.