Reebruine ogen versus hoop testosteron

De combinatie tussen de twee presentatoren is volgens collega’s sterk omdat ze zo verschillend zijn.

„Maar ze hebben wel hetzelfde beeld voor ogen.”

Valerie Zeno

Wat hebben de tv-programma’s Onderweg naar morgen, Wie is de mol en Ranking the stars, de film Alles is liefde, het blotejongensblad Playgirl en de boyband The Boys You Desire uit het voorprogramma van Guus Meeuwis gemeen? Dennis Storm (24), Valerio Zeno (25) of allebei zaten erin. Als er op dit moment twee presentatoren populair zijn, dan zijn dat wel deze BNN-ers. Vanavond is de finale van Sterretje gezocht, het programma dat ze samen presenteren.

Dennis en Valerio werkten voor het eerst samen in het BNN-programma Dennis vs. Valerio. Elke week kregen de gasten drie opdrachten, waar ze van tevoren geen weet van hadden. De twee bleken te klikken. Valerio: „We kennen elkaar nog niet heel lang. Maar doordat we Dennis vs. Valerio gingen maken werkten we onder zulke extreme omstandigheden samen, en deelden we zulke gênante momenten, dat je echt een hele hechte vriendschap opbouwt.”

Balt van Zeggeren werkte met de twee als eindredacteur van Dennis vs. Valerio en Sterretje Gezocht. „Ze zijn niet van die presentatoren die je een tekstje geeft en die dan zeggen ‘ik doe ’t wel’. Ze zijn heel kritisch en gaan altijd voor het beste.” Volgens Van Zeggeren werkt de combinatie zo goed omdat ze ondanks hun verschillende karakters op één lijn zitten. „Ze hebben hetzelfde beeld voor ogen.”

Televisiedirecteur van BNN, Pim Castelijn, denkt dat de combinatie juist ook sterk is doordat de jongens zo verschillend zijn. „Dennis is wat stoerder: meer testosteron, avontuur, spanning. Wat hoekiger. Valerio heeft een wat groter aaibaarheidsgehalte. Hij heeft de humor, de mooie reebruine ogen en een wat zachter karakter.”

Een bezoekje aan Hyves laat zien dat Valerio’s fanbestand op deze sociale netwerksite ruim veertien keer zo groot is als dat van Dennis. Maar dat beeld is wat vertekend, volgens Bart Barnas. Hij is uitvoerend producent bij TMF, en haalde beiden voor het eerst de tv-wereld binnen. „Valerio heeft het voordeel dat hij inmiddels al drie jaar programma’s maakt onder zijn eigen naam. Wakker worden met Valerio en Valerio duikt onder zijn bekendheidsboosts. Voor Dennis is dat met Dennis vs. Valerio voor het eerst.”

De producent kent de twee jongens niet als duo, maar als individuen. Valerio haalde hij binnen na een half jaar twijfelen. „Zijn stem is enorm monotoon. Ik was echt bang dat dat niet zou werken op tv.” Achteraf heeft Barnas een goede keus gemaakt. „Die monotone stem blijkt juist zijn kracht te zijn, in combinatie met zijn perfecte timing. Hij kan een opmerking echt op een 100ste van een seconde nauwkeurig plaatsen.”

Barnas denkt dat Valerio’s populariteit vooral in zijn uiterlijk zit. „Maar ook het feit dat hij zo oprecht is”, voegt hij toe. „Hij meent echt alles wat hij zegt – hij is een open boek.”

Volgens Barnas is het Valerio’s grote droom om bij RTL hét grote amusementsprogramma te presenteren. Barnas: „Daar zet hij alles op in. Maar het gaat nog wel een paar jaar duren voor hij ook de oudere doelgroep aanspreekt.”

De andere helft van het duo, Dennis Storm, groeide op in Den Haag. Zijn goede vriend Joost von Werenwag noemt hem ook wel Pim. Dennis en Von Werenwag kennen elkaar al sinds de brugklas op de Dalton in Den Haag. „Zodra hij ook maar een beetje sterallures krijgt dan rammen wij vrienden dat de grond in hoor! Hij heeft ons al verraden door naar dat vervelende Amsterdam te verhuizen, maar hij komt altijd weer met hangende pootjes terug.”

Dennis’ tv-debuut was met de hele vriendengroep, inclusief Von Werenwag. Ze werden door Bart Barnas gecast voor TMF Summerbase. Een week lang kregen ze vijfhonders euro per dag om uit te geven in de Spaanse badplaats Salou.

Barnas: „Dennis kwam hier binnen met een programma-idee. Wat het precies was weet ik niet meer, maar het was in ieder geval enorm slecht. Maar ik vond zijn uitstraling en openheid wel leuk.”

Eenmaal in de Summerbase liep het wel wat uit de hand. Barnas: „Die jongens waren gewoon alleen maar aan het zuipen. Ik heb toen een urenlange tirade gehouden, middenin de nacht. Ik zei: als je ooit nog serieus genomen wilt worden op tv moet je je nu normaal gaan gedragen. Later heeft hij me verteld dat die tirade er bij hem wel heeft ingehakt.”

Het verbaast Von Werenwag niet dat Dennis het uiteindelijk verder heeft geschopt dan de andere Summerbase-jongens. „Zodra de camera aanspringt weet hij wat-ie moet doen. Dat heb je in je of niet.”

In de toekomst wil Dennis reisprogramma’s maken, weet Von Werenwag. „Ik ben altijd nogal kritisch als ik naar zijn programma’s kijk – deels door jaloezie. Maar Weg met BNN is echt een goede show.”

Vanavond is de finale van Sterretje gezocht. Bijna anderhalve maand geleden begon deze zoektocht naar een nieuwe BNN-presentatrice. Van Zeggeren, eindredacteur van het programma: „We dachten: die twee jongens tussen al die meiden, dat moet goedkomen. Gouden formule!”

Aan de eindstreep van de show staan nu Fleur en Geraldine tegenover elkaar. Een van beiden wordt de nieuwe collega van de jongens.

Valerio: „Dennis heeft stiekem een voorkeur voor Gerrie.”

Dennis: „Oké, ik geef het toe.”

Vanavond de finale van Sterretje gezocht, 20.35 uur Ned. 3.

    • Maite Vermeulen