Reddingsbrigade heeft rustige dag

Reddingsbrigade heeft rustige dag Den Haag, 17 juli. Reddingswerkers van de Haagse Vrijwillige Reddings Brigade (HVRB) hadden het gisteren aanzienlijk rustiger dan woensdag. De post Kijkduin moest op die dag 28 mensen uit het water vissen. „De wind is gaan liggen, dus was het gevaar vandaag een stuk minder”, aldus een woordvoerder rond een uur of vier gistermiddag. Tot die tijd hoefden er slechts twee mensen gered te worden. Woensdag rukten de strandwachten in Den Haag 34 keer uit om in totaal enkele tientallen badgasten te helpen. De combinatie van de harde wind en het getij leverde gevaarlijke stromingen langs de golfbrekers op. In Zeeland verdronk een 12-jarig Duits meisje. Foto WFA WFA40T:DE REDDINGSBRIGADE:DEN HAAG;16JUL2009-Een kijkje bij de Haagse Vrijwillige Reddings Brigade. Vanwege gevaarlijke stromingen viste de HVRB op post kijkduin gisteren 28 mensen uit het water. Afgezien van de toegestroomde pers was het vandaag aanzienlijk rustiger. Tot 4 uur hoefden er slechts 2 mensen gered te worden. De HVRB bestaat geheel uit vrijwilligers en wordt in de zomervakantie versterkt door scholieren, die naast alle mogelijke zwemdiploma's elk jaar een medische keuring ondergaan en tevens een hardlooptest moeten doen. Op de foto: het team komt terug van hun reddingsactie. WFA/jb/str.Jurriaan Brobbel WFA