Palestijnse autoriteit verbiedt uitzending van zender Al-Jazeera

Ramallah. De Palestijnse regering op de Westelijke Jordaanoever heeft het Arabische televisiestation Al-Jazeera verboden om nog langer uit te zenden. De autoriteiten beschuldigen Al-Jazeera van ”onevenwichtige verslaggeving” en ”het opzetten” van de bevolking tegen het gezag. Het ministerie van Informatie heeft bovendien een aanklacht ingediend tegen het in de Arabische wereld zeer populaire satellietstation. Het zendverbod werd afgekondigd nadat Al-Jazeera een programma had uitgezonden waarin een gast de Palestijnse president Abbas beschuldigt van samenzwering met Israël om Yasser Arafat te vermoorden. De studiogast die Abbas beschuldigde, Farouk Kaddoumi, is een rivaal van de Palestijnse president binnen de partij Al-Fatah. Kaddoumi, die in Tunesië woont, leverde geen bewijs voor zijn aantijgingen. Al-Jazeera heeft in een reactie alle beschuldigingen van de hand gewezen. (Reuters, AP)