Overige films

* O Brother, Where Art Thou? (Joel en Ethan Coen, 2000, VS/Engeland/Frankrijk). Dit postmoderne sprookje is in nostalgische okertinten gefilmde road movie over drie ontsnapte gevangenen, op zoek naar een schat in het diepe zuiden van het Amerika van de jaren 30. Film incorporeert allerlei mythes en feiten uit die tijd, maar biedt ook, met een knipoog naar de Odyssee, plaats aan homerische figuren: de cycloop is een bijbelverkoper, sirenen doen de was aan de oever van de rivier. Licht, grappig en ondanks alles onpretentieus. Met George Clooney, John Turturro, Tim Blake. RTL7, 20.30-22.35u.

* La face cachée de la lune / Far Side of the Moon (Robert Lepage, 2003, Canada). Visueel uiterst inventieve tragikomedie over de moeizame relatie tussen twee zonen – beiden gespeeld door Lepage zelf – van een zojuist overleden moeder. De één een eeuwige student die meent dat ruimtevaart wortelt in narcisme, de ander een homoseksuele weerman bij een commerciële zender. Ned.2, 23.40-1.25u.

* The Getaway (Sam Peckinpah, 1972, VS). Bekwame actiekomedie . Zojuist uit de gevangenis ontslagen Steve McQueen begint met zijn vrouw Ali MacGraw meteen aan een nieuwe bankoverval. Adembenemende achtervolgingen. BBC1, 0.40-2.40u.