Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Orthodoxe joden botsen met politie

Orthodoxe joden botsen met politie Jeruzalem. Ultra-orthodoxe joden zijn gisteren slaags geraakt met de Israëlische politie in Jeruzalem. Ten minste 28 mensen zijn opgepakt nadat ze vuilnisbakken in brand staken en stenen gooiden naar de politie. De protesten volgden op de arrestatie van een ultra-orthodoxe vrouw, die haar drie jaar oude zoon moedwillig zou hebben uitgehongerd. Volgens Israëlische media heeft zij de psychiatrische aandoening Münchhausen by proxy. Mensen die daaraan lijden maken soms iemand anders ziek om aandacht te trekken van hulpverleners. Het kind ligt in het ziekenhuis. Eenderde van de inwoners van Jeruzalem is ultra-orthodox joods. Foto AP An ultra-Orthodox Jewish boy hurls stones at police officers, not seen, during a protest against the arrest of a woman accused of child abuse in Jerusalem, Thursday, July 16, 2009. Ultra-Orthodox Jews clashed with police using horses and water cannon to control the crowd in Jerusalem on Thursday in the third day of rioting over the arrest of a mentally ill Hasidic woman who authorities say was starving her child. (AP Photo/Dan Balilty)
Orthodoxe joden botsen met politie Jeruzalem. Ultra-orthodoxe joden zijn gisteren slaags geraakt met de Israëlische politie in Jeruzalem. Ten minste 28 mensen zijn opgepakt nadat ze vuilnisbakken in brand staken en stenen gooiden naar de politie. De protesten volgden op de arrestatie van een ultra-orthodoxe vrouw, die haar drie jaar oude zoon moedwillig zou hebben uitgehongerd. Volgens Israëlische media heeft zij de psychiatrische aandoening Münchhausen by proxy. Mensen die daaraan lijden maken soms iemand anders ziek om aandacht te trekken van hulpverleners. Het kind ligt in het ziekenhuis. Eenderde van de inwoners van Jeruzalem is ultra-orthodox joods. Foto AP An ultra-Orthodox Jewish boy hurls stones at police officers, not seen, during a protest against the arrest of a woman accused of child abuse in Jerusalem, Thursday, July 16, 2009. Ultra-Orthodox Jews clashed with police using horses and water cannon to control the crowd in Jerusalem on Thursday in the third day of rioting over the arrest of a mentally ill Hasidic woman who authorities say was starving her child. (AP Photo/Dan Balilty) AP