Opnieuw oproep Van der Laan over inburgeringscursus

Minister Van der Laan (Integratie, PvdA) stuurt 43 gemeenten binnenkort een brief, waarin hij ze verzoekt om vanaf 1 januari 2010 geen nieuwe gescheiden inburgeringscursussen aan te bieden. Van der Laan had gisteren contact met wethouder Marka Spit (PvdA) in Utrecht, een van de gemeenten met aparte inburgeringsgroepen voor vrouwen. Volgens Spit moeten zij kunnen blijven kiezen voor inburgeringslessen met enkel seksegenoten. Na het onderhoud wees de minister opnieuw op onderzoek van zijn departement, waaruit zou blijken dat het volgens 85 procent van de benaderde gemeenten niet nodig is om mannen en vrouwen apart te laten inburgeren. Van der Laan had de Tweede Kamer in april al laten weten de gescheiden inburgeringscursussen onwenselijk te vinden.