Moskees in Urumqi weer geopend

Moskees in Urumqi weer geopend Xinjiang, 17 juli. Islamitische Oeigoeren tijdens het vrijdaggebed bij de Yanhan-moskee in Urumqi, hoofdstad van de westelijke Chinese provincie Xinjiang. In Urumqi ging een groot deel van de 433 moskees vandaag weer open. De gebedshuizen moesten van het lokale bestuur na de etnische rellen op 5 juli tussen Oeigoeren en Han-Chinezen hun deuren sluiten. Tientallen politiemannen en agenten van de veiligheidsdienst gewapend met geweren en knuppels waren opgetrommeld om een oogje in het zeil te houden. Foto AFP Uighur Muslims pray on prayer mats during Friday prayers outside the Yanhan Mosque in Urumqi on July 17, 2009 in northwest China's Xinjiang province. Security forces armed with semi-automatic weapons and batons were deployed in China's restive Urumqi city as worshippers descended on mosques for the main Muslim day of prayer. AFP PHOTO / Frederic J. BROWN
Moskees in Urumqi weer geopend Xinjiang, 17 juli. Islamitische Oeigoeren tijdens het vrijdaggebed bij de Yanhan-moskee in Urumqi, hoofdstad van de westelijke Chinese provincie Xinjiang. In Urumqi ging een groot deel van de 433 moskees vandaag weer open. De gebedshuizen moesten van het lokale bestuur na de etnische rellen op 5 juli tussen Oeigoeren en Han-Chinezen hun deuren sluiten. Tientallen politiemannen en agenten van de veiligheidsdienst gewapend met geweren en knuppels waren opgetrommeld om een oogje in het zeil te houden. Foto AFP Uighur Muslims pray on prayer mats during Friday prayers outside the Yanhan Mosque in Urumqi on July 17, 2009 in northwest China's Xinjiang province. Security forces armed with semi-automatic weapons and batons were deployed in China's restive Urumqi city as worshippers descended on mosques for the main Muslim day of prayer. AFP PHOTO / Frederic J. BROWN AFP