Maskers in België

Maskers in België Tervuren De titel Persona van een grote maskertentoonstelling verwijst naar theatermasker – en wat zij verhullen of onthullen. Bij traditionele maskers transformeert de drager in een geest, een god of een ander persoon; werken van Afrikaanse kunstenaars van nu roepen vragen op over identiteit. Ruim 180 schitterende maskers uit de eigen en andere collecties uit alle delen van de wereld gaan in dialoog met kunstwerken van hedendaagse Afrikaanse kunstenaars. T/m 3 jan., Koninklijk Museum Midden-Afrika, Leuvense steenweg 13 di t/m vr 10-17u, za-zo 10-18u. Inl www.africamuseum.be

Tervuren

De titel Persona van een grote maskertentoonstelling verwijst naar theatermasker – en wat zij verhullen of onthullen. Bij traditionele maskers transformeert de drager in een geest, een god of een ander persoon; werken van Afrikaanse kunstenaars van nu roepen vragen op over identiteit. Ruim 180 schitterende maskers uit de eigen en andere collecties uit alle delen van de wereld gaan in dialoog met kunstwerken van hedendaagse Afrikaanse kunstenaars. T/m 3 jan., Koninklijk Museum Midden-Afrika, Leuvense steenweg 13 di t/m vr 10-17u, za-zo 10-18u. Inl www.africamuseum.be