Juridische strijd over 'Albert-tapes' BNN

„Een storm in een glas water”, zegt de woordvoerder van BNN. De omroep zou vandaag voor de rechter staan, omdat RTL-presentator en musicalproducent Albert Verlinde een kort geding wil aanspannen wegens inbreuk op zijn privacy.

Twee presentatoren van BNN overhandigden een week geleden presentator Albert Verlinde een onderscheiding, Het Gouden Oor, „omdat hij altijd zo goed zijn oor te luisteren legt” om het privéleven van bekende Nederlanders in het showprogramma RTL Boulevard uit de doeken te doen. In de onderscheiding zat een microfoon verstopt waarmee Verlinde de daaropvolgende dagen is afgeluisterd. Verlinde is getrouwd met Onno Hoes, VVD-gedeputeerde in Noord-Brabant.

De twee BNN-presentatoren, Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink, hebben afgeluisterd materiaal eergisteren aan Verlinde laten horen en gevraagd of ze de ‘Albert-tapes’ mochten uitzenden in hun programma VOC dat vanavond op televisie komt. „Ja, er staat niets op wat niet mag, toch?”, antwoordde Verlinde. „Ik heb niets te verbergen.”

Een dag later deden Verlinde en Hoes aangifte van inbreuk op privacy. Per brief eiste Verlinde dat de omroep het ruwe materiaal zou inleveren. „Dat hebben we gedaan”, aldus de BNN-woordvoerder. Ook sommeerde Verlinde de omroep om de verklaring waarin hij toestemming geeft voor het gebruik van de tapes, niet uit te zenden. Verlinde laat weten dat niet al het ruwe materiaal is ingeleverd. „BNN houdt zich niet aan de afspraken.”

Ook de provincie Noord-Brabant heeft de omroep gesommeerd de afgeluisterde gesprekken niet uit te zenden en de opnamen in te leveren.

Volgens BNN komt Hoes niet op de tapes voor. „Wij hebben onze pijlen alleen op Albert Verlinde gericht.”