In de bosjes (slot)

In de bosjes (slot) klik@nrc.nl Carin Riesbeek uit Voorburg: Maar wat gebeurde er nu? De Birkenstock en de elegante Griekse slipper gleden langzaam van Johannes’ voeten, stegen op en vlogen weg, hoog de lucht in. Ze verdwenen tegen een strakblauwe lucht uit het zicht. Zag hij daar heel hoog een lampje aan- en uitfloepen? Lopen marsmannetjes straks ook op Birkenstocks en All Stars? Toch wel trots op deze intergalactische trendsetting besloot hij dat het tijd was voor een biertje Nederland Oud-Beijerland , 20 maart 2009 Slot actie zip your lip , gooi naar de negatieve gevolgen van aids in Afrika. Wereldrecord schoen gooien. Leerlingen van de christelijke scholengemeenschap Willem van Oranje in Oud-Beijerland sluiten vandaag hun vastenactie tegen aids af met een wedstrijd schoengooien. De ludieke gebeurtenis haakt in op het Iraakse 'schoenincident' rond de Amerikaanse oud-president Bush, maar zou nadrukkelijk 'niet beledigend' zijn bedoeld. Op een persconferentie in Irak kreeg Bush een schoen van een journalist naar zijn hoofd als ultieme belediging. Sindsdien vliegt er wereldwijd steeds meer schoeisel door de lucht. Het is de bedoeling dat alle 1500 leerlingen van de scholengemeenschap zo veel mogelijk oude schoenen gooien naar een kunstwerk dat het leed van Afrikaanse aids-slachtoffers moet voorstellen. Het gaat om een spandoek dat stevig genoeg is om de schoenen op te vangen. De activiteit is door twee van de leerlingen bedacht als manier om de ellende die voortkomt uit aids aan de kaak te stellen. Foto: Arie Kievit
In de bosjes (slot) klik@nrc.nl Carin Riesbeek uit Voorburg: Maar wat gebeurde er nu? De Birkenstock en de elegante Griekse slipper gleden langzaam van Johannes’ voeten, stegen op en vlogen weg, hoog de lucht in. Ze verdwenen tegen een strakblauwe lucht uit het zicht. Zag hij daar heel hoog een lampje aan- en uitfloepen? Lopen marsmannetjes straks ook op Birkenstocks en All Stars? Toch wel trots op deze intergalactische trendsetting besloot hij dat het tijd was voor een biertje Nederland Oud-Beijerland , 20 maart 2009 Slot actie zip your lip , gooi naar de negatieve gevolgen van aids in Afrika. Wereldrecord schoen gooien. Leerlingen van de christelijke scholengemeenschap Willem van Oranje in Oud-Beijerland sluiten vandaag hun vastenactie tegen aids af met een wedstrijd schoengooien. De ludieke gebeurtenis haakt in op het Iraakse 'schoenincident' rond de Amerikaanse oud-president Bush, maar zou nadrukkelijk 'niet beledigend' zijn bedoeld. Op een persconferentie in Irak kreeg Bush een schoen van een journalist naar zijn hoofd als ultieme belediging. Sindsdien vliegt er wereldwijd steeds meer schoeisel door de lucht. Het is de bedoeling dat alle 1500 leerlingen van de scholengemeenschap zo veel mogelijk oude schoenen gooien naar een kunstwerk dat het leed van Afrikaanse aids-slachtoffers moet voorstellen. Het gaat om een spandoek dat stevig genoeg is om de schoenen op te vangen. De activiteit is door twee van de leerlingen bedacht als manier om de ellende die voortkomt uit aids aan de kaak te stellen. Foto: Arie Kievit Kievit, Arie

Carin Riesbeek uit Voorburg: Maar wat gebeurde er nu? De Birkenstock en de elegante Griekse slipper gleden langzaam van Johannes’ voeten, stegen op en vlogen weg, hoog de lucht in. Ze verdwenen tegen een strakblauwe lucht uit het zicht. Zag hij daar heel hoog een lampje aan- en uitfloepen? Lopen marsmannetjes straks ook op Birkenstocks en All Stars? Toch wel trots op deze intergalactische trendsetting besloot hij dat het tijd was voor een biertje.