Geertgen was hier

Geertgen was hier Haarlem Geertgen tot Sint-Jans (Haarlem, 1465-1495), was meesterschilder, lekenbroeder en inspirator). De Vishal brengt twaalf hedendaagse kunstenaars samen die zich door de 15de-eeuwse schilderkunst en met name de panelen van Geertgen tot Sint Jans hebben laten inspireren. In de Janskerk worden replica’s van diens veertien werken op ware grootte getoond. De Janskerk was ooit de kapel van het Haarlemse Jansklooster ofwel de Commanderie van Sint-Jan waar deze schilder als lekenbroeder werkte en later ook werd begraven. De Vishal, Grote Markt 20. Inl 023-5326856.

Haarlem

Geertgen tot Sint-Jans (Haarlem, 1465-1495), was meesterschilder, lekenbroeder en inspirator). De Vishal brengt twaalf hedendaagse kunstenaars samen die zich door de 15de-eeuwse schilderkunst en met name de panelen van Geertgen tot Sint Jans hebben laten inspireren. In de Janskerk worden replica’s van diens veertien werken op ware grootte getoond. De Janskerk was ooit de kapel van het Haarlemse Jansklooster ofwel de Commanderie van Sint-Jan waar deze schilder als lekenbroeder werkte en later ook werd begraven. De Vishal, Grote Markt 20. Inl 023-5326856.