Fris weekend

Er is een wisselvallige periode aangebroken en terwijl de temperaturen de afgelopen dagen ruim boven de 20 graden waren, wordt het dit weekend hooguit een graad of 18. Het hogedrukgebied dat de afgelopen dagen voor goed weer zorgde, is naar het oosten weggedrukt. Voor het weerbeeld in Nederland betekent dit: lagere temperaturen, regen en behoorlijk wat wind.

In het begin van de avond doet de zon nog even zijn best maar uiteindelijk neemt de bewolking toe, met rond middernacht in het westen al regen. Gedurende de nacht breidt dit gebied zich langzaam uit, met minima rond 12 graden.

Morgen is het eerst in het hele land overwegend bewolkt en regenachtig, met uitzondering van het noordoosten waar de zon nog even schijnt. Geleidelijk wordt het in de loop van de ochtend in Zeeland droog, met af en toe zon. Deze voorzichtige opklaringen breiden zich in het begin van de middag uit over Zuidwest-Nederland en tegen de avond pas over de rest van het land. Met 18 tot 19 graden is het fris en door de in open gebieden vrij krachtige tot krachtige, vlagerige zuidwestenwind voelt het zelfs nog frisser aan.

Zondag is een regenachtige en overwegend bewolkte dag. Het is nog steeds fris. Vanaf maandag stijgt het kwik weer met meer zon. Dinsdag wordt de beste dag, met droog weer en 25 graden.