Film van de dag

Harrison Ford als de officier van justitie die zelf verdachte wordt. Film van de dag Presumed Innocent. „Ik ben gefascineerd door het klassieke Amerikaanse thema van het verlies van onschuld”, luidt een uitspraak van regisseur Alan J. Pakula. In zijn films is het meestal de Amerikaanse samenleving die met een schok de harde werkelijkheid onder de neus geduwd krijgt, soms is het een naïef individu. Bijvoorbeeld de door Harrison Ford gespeelde officier van justitie in Presumed Innocent. Hierin verweeft Pakula een rechtbankdrama met een spannende whodunit en een analyse van twee gerespecteerde Amerikaanse instituties: het gezin en de rechtspleging. (Alan J. Pakula, 1990, VS), SBS6, 23.50-2.15u. André Waardenburg PRESUMED INNOCENT Harrison Ford foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Presumed Innocent. „Ik ben gefascineerd door het klassieke Amerikaanse thema van het verlies van onschuld”, luidt een uitspraak van regisseur Alan J. Pakula. In zijn films is het meestal de Amerikaanse samenleving die met een schok de harde werkelijkheid onder de neus geduwd krijgt, soms is het een naïef individu. Bijvoorbeeld de door Harrison Ford gespeelde officier van justitie in Presumed Innocent. Hierin verweeft Pakula een rechtbankdrama met een spannende whodunit en een analyse van twee gerespecteerde Amerikaanse instituties: het gezin en de rechtspleging. (Alan J. Pakula, 1990, VS), SBS6, 23.50-2.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg