Emmy-nominaties 'Mad Men'

Dramaserie Mad Men en comedy 30 Rock hebben de meeste nominaties gekregen voor een Emmy, de belangrijkste prijs voor tv-producties. De Amerikaanse Academy of Television Arts & Sciences nomineerde niet alleen de series, maar ook de mannelijke en vrouwelijke hoofdrollen.

Van het in de reclamewereld van de jaren zestig spelende Mad Men zijn dat Jon Hamm (Don Draper) en Elisabeth Moss (Peggy). Tina Fey, de bedenkster en hoofdrolspeelster van 30 Rock,een comedy over het maken van een tv-show, is genomineerd evenals haar tegenspeler Alec Baldwin. Fey, ook bekend als Sarah Palin in Saturday Night Live, neemt het in haar categorie op tegen onder meer Christina Applegate (Samantha Who?), Sarah Silverman (The Sarah Silverman Program) en Mary-Louise Parker, (Weeds). Baldwins concurrenten zijn o.a. Tony Shalhoub (Monk), Steve Carell (The Office) en Charlie Sheen (Two And A Half Men).

Er zijn dit jaren geen zes maar zeven series genomineerd als beste dramaserie, omdat de jury niet kon kiezen tussen de laatste twee. Naast Mad Men zijn het Big Love, Breaking Bad, Damages, Dexter, House en Lost. Net als bij de comedy’s zijn de meeste series ook in Nederland te zien. Eén van de weinige verrassingen was gisteravond dat de Academy True Blood heeft gepasseerd, de succesvolle nieuwe serie van de maker van Six Feet Under. Het oorlogsdrama Generation Kill van de makers van The Wire en het Dickensdrama Little Dorrit zijn genomineerd al beste miniseries.

Naast Hamm uit Mad Men zijn als beste acteur in een drama onder anderen genomineerd Michael C. Hall (Dexter), Hugh Laurie (House) en Simon Baker (The Mentalist).

De winnaars worden op 20 september bekendgemaakt tijdens een gala in Los Angeles.