Duitsland (Föhr)

Duitsland (Föhr) Alkersum In dit dorp op het Noord-Friese eiland Föhr opent op 31 juli het Museum Kunst der Westküste. Initiatiefnemer Frederik Paulsen, met roots op Föhr, verzamelt kustlandschappen en zeegezichten van de Noordzee. Onder de titel Von Bergen bis Bergen toont hij werk van Eugène Bourdin, Jozelf Israëls, Max Lieberman en Edvard Munch, aan de kust ontstaan, van Bergen in Noord-Holland tot aan het Noorse Bergen. Ook moderne kunst krijgt een plaats: als eersten zijn Jeroen Offerman en Mischa Kuball aan de beurt. Hauptstr. 1. Inl 0049-468174740-11 en www.mkdw.de.

Alkersum

In dit dorp op het Noord-Friese eiland Föhr opent op 31 juli het Museum Kunst der Westküste. Initiatiefnemer Frederik Paulsen, met roots op Föhr, verzamelt kustlandschappen en zeegezichten van de Noordzee. Onder de titel Von Bergen bis Bergen toont hij werk van Eugène Bourdin, Jozelf Israëls, Max Lieberman en Edvard Munch, aan de kust ontstaan, van Bergen in Noord-Holland tot aan het Noorse Bergen. Ook moderne kunst krijgt een plaats: als eersten zijn Jeroen Offerman en Mischa Kuball aan de beurt. Hauptstr. 1. Inl 0049-468174740-11 en www.mkdw.de.

Rectificatie / Gerectificeerd

CORRECTIE

In de selectie van 17 juli (CS, p.13) over de opening van het nieuwe Museum Kunst der Westküste in Duitsland wordt in de tegenwoordige tijd gesproken over de initiatiefnemer, Frederik Paulsen. Hij is echter in 1997 overleden.