5 redenen om tv te kijken

Sprookjes in Missisippi
Sprookjes in Missisippi

1 Homerus

O brother, where art thou?

RTL 7, 20.30-22.35u.

Losjes op de Odyssee gebaseerde muzikale roadmovie die zich afspeelt in Mississippi tijdens de depressie. Achtste speelfilm van Joel en Ethan Coen brengt allerlei feiten en fantasieën over het diepe Zuiden samen in een postmodern sprookje waarinGeorge Clooney met een knipoog op Clark Gable lijkt. (Joel en Ethan Coen, 2000)

2 Serie

Hotel Babylon

Canvas, 22.05-22.55u.

Aflevering 1 van de tweede reeks: The differences between men and women, especially when staying in hotels. Politicus Theresa Evans duikt onder in Hotel Babylon om de pers te ontlopen. Hotelmanager Rebecca sluit vriendschap met haar. Meneer en mevrouw Poldark nemen ieder een kamer zonder het van elkaar te weten. Ze zijn herstellende van plastische chirurgie.

3 Film noir

Devil in a blue dress

RTL 7, 22.35-0.30u.

Film noir met een etnische nouveauté: de held, een oorlogsveteraan, is zwart (Denzel Washington) en begeeft zich goeddeels in zwarte milieus in het Californië van 1948. Met Jennifer Beals als femme fatale. (Carl Franklin, 1995).

4 Harry Potter

Het uur van de wolf

Ned. 2, 22.40-23.40u.

Portret van J.K. Rowling, de schrijver van de Harry Potter-boeken. Jo Rowling wordt gevolgd in het jaar dat ze de laatste hand legt aan de Potter-reeks. Haar boeken zijn dan in 65 talen vertaald en vijf delen zijn reeds verfilmd. Het zevende en laatste manuscript, Harry Potter and the Deathly Hallows, wordt streng beveiligd en de camera’s zijn erbij als het boek uiteindelijk in verschillende landen wordt gelanceerd. Haar voorkeuren en afkeuren komen aan de orde en ze bezoekt de flat waar ze in alle armoede begonnen is aan deel 1 van wat het succesvolste kinderboek aller tijden zou worden. Het verleden blijkt een grote invloed op haar werk te hebben gehad.

5 Muziek

BNN presents Eminem

Ned. 3, 23.45-0.20u.

Muziekspecial met een interview met Eminem in Londen. Op 19 mei bracht de rapper zijn zesde studio-album Relapse uit, waarmee hij in Groot-Brittannië direct op nummer 1 binnenkwam in de albumlijsten. Naast het interview zijn beelden te zien van de albumopnamen en wordt achter de schermen gekeken bij opnamen van de spraakmakende videoclip We Made You.