`Verzwijging kosten Adje-theater minst schadelijke oplossing`

Tilburg. Het verzwijgen van de duurder uitgevallen verbouwing van het Midi Theater in Tilburg was voor de stad de minst schadelijke oplossing. Direct betrokkenen bij die `riskante` keuze hebben dat gisteren verklaard tijdens hun verhoor door de enquêtecommissie van de gemeenteraad die het debacle rond het `Adje-theater` onderzoekt. De verbouwing ervan kostte uiteindelijk 1,9 miljoen euro meer dan gepland. Transparantie had onvermijdelijk geleid tot een val van het nieuwe `broze` college, zei burgemeester Vreeman (PvdA). ”De stad was niet gebaat bij nog een collegecrisis, een half afgebouwd theater en een imago van een risee.” Het college meldde de overschrijding maanden later aan de gemeenteraad. Tijdens de verhoren werd verder duidelijk dat de ondernemers die het theater wilden gaan exploiteren, onder wie Arijan van Bavel (Adje uit Mooi! Weer de Leeuw) zelf het exploitatierisico te groot vonden. De resultaten van de verhoren worden in oktober gepresenteerd.

Lees meer over het Adje-theater via www.nrc.nl/binnenland