Overige films

The Remains of the Day (James Ivory, 1993, VS). Anthony Hopkins en Emma Thompson zijn voortreffelijk in met flair en zwier gemaakte verfilming van Kazuo Ishiguro’s gelijknamige, met de Booker Prize bekroonde roman, over een butler die zich in de Britse jaren dertig zo volmaakt als butler heeft opgesteld dat hij in 1958 nog steeds niet weet hoe hij moet leven. Ook met James Fox, Christopher Reeve, Hugh Grant. RTL8, 20.30-23.00u.

Sin City (Frank Miller, Robert Rodriguez en Quentin Tarantino, 2005, VS). Stripverfilming van enkele albums uit de noir-reeks van Frank Miller. Acteurs, onder wie Bruce Willis, Mickey Rourke en Jessica Alba bewegen zich in een getekende wereld. Zinloos om in deze film op zoek te gaan naar zoiets als een verhaal of herkenbare personages. De film is plot, locatie en karakters ineen: de corrupte oermetropool. Alle mannen zijn er misdadiger of agent, alle vrouwen hoeren. RTL7, 22.10-0.25u.

Munich (Steven Spielberg, 2005, VS). Spannende thriller met boodschap. Na de bloedige gijzeling van Israëlische atleten in het olympisch dorp van München, 1972, zweert premier Golda Meïr wraak. De jonge Mossad-agent Avner (Eric Bana) wordt met de opdracht belast om elf Palestijnen te liquideren. ARD, 23.30-2.00u.