Onderzoek naar vliegongeluk Iran

Onderzoek naar vliegongeluk Iran Teheran, 16 juli. Onderzoekers graven naar restanten van het vliegtuig van Caspian Airlines dat gisteren neerstortte na vertrek uit de Iraanse hoofdstad Teheran. De crash kostte alle 168 inzittenden het leven. De meesten waren Iraniërs, sommigen van Armeense komaf. Het toestel was onderweg naar Armenië. Vanochtend werd bekend dat twee van de drie zwarte dozen zijn gevonden. Die moeten uitsluitsel geven over de oorzaak van het ongeluk. Iran klaagt regelmatig dat Amerikaanse sancties het moeilijk maken vliegtuigen te onderhouden. De neergestorte Tupolev was echter gebouwd in Rusland, en zodoende geen doelwit van sancties. Foto AFP Iranian workers search through debris at the crash site of the Caspian Airlines plane, which fell into farmland near the city of Qazvin, northwest of Tehran, on July 15, 2009. The Iranian airliner en route to neighbouring Armenia crashed killing all 168 people on board in the worst air disaster in Iran in recent years. TOPSHOTS/AFP PHOTO/ATTA KENARE AFP