Omslag: regen

Na een paar vrij zonnige en warme dagen slaat het weer opnieuw om. Die omslag wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied dat over de zuidwestpunt van Engeland de Noordzee optrekt. Vanavond is van de omslag nog weinig te merken. De bewolking neemt weliswaar toe, maar het is nog overal droog. Er staat vrijwel geen wind en de temperatuur daalt maar langzaam. Vannacht wordt het niet kouder dan 14 tot 17 graden. Wel ontstaan kort na middernacht in Zeeland de eerste onweersbuien. Die breiden zich in de loop van de nacht langzaam over het land uit. Alleen in het noordoosten blijft het droog.

Morgenochtend valt gedurende een aantal uren regen met sterk wisselende intensiteit. Lokaal kan er veel water naar beneden komen. In de loop van de ochtend wordt het in Zeeland droog en in de middag schuiven de buien via Drenthe en Groningen naar het noordoosten weg. De zon breekt dan door, maar er ontstaan ook flink wat stapelwolken. Lokaal vormt zich nog een buitje. Het wordt 20 tot 23 graden. Er waait een matige en later aan zee soms krachtige wind, kracht 4 tot 6, eerst zuidoost later zuidwest.

In het weekend blijft het wisselvallig met regelmatig buien, veel wind en een temperatuur van maximaal 18 à 19 graden.

Begin volgende week wordt het weer warmer, maar de buien blijven.