In de bosjes (4)

In de bosjes (4) klik@nrc.nl Ronald Gevers uit Gouda: Plots een windvlaag. Twee schoenen donderen naar beneden: een Birkenstock maat 44 en een charmante Griekse slipper. Hij knielt bij het eenzame schoeisel. „Goed leer”, mompelt Johannes, terwijl hij zijn gemanicuurde handen over de gestanste merknaam laat gaan. „In mijn tijd droegen we ruwhouten klompen, in plaats van deze kurkgeworden decadentie.” Met aan zijn rechtervoet een Birkenstock en aan zijn linkervoet een Griekse slipper vervolgt hij zijn weg. De slipper schuurt een beetje – die is dan ook voor een rechtervoet gemaakt. Gevers, Ronald

Ronald Gevers uit Gouda: Plots een windvlaag. Twee schoenen donderen naar beneden: een Birkenstock maat 44 en een charmante Griekse slipper. Hij knielt bij het eenzame schoeisel. „Goed leer”, mompelt Johannes, terwijl hij zijn gemanicuurde handen over de gestanste merknaam laat gaan. „In mijn tijd droegen we ruwhouten klompen, in plaats van deze kurkgeworden decadentie.” Met aan zijn rechtervoet een Birkenstock en aan zijn linkervoet een Griekse slipper vervolgt hij zijn weg. De slipper schuurt een beetje – die is dan ook voor een rechtervoet gemaakt.