Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Huntelaar naar Arsenal of Stuttgart?

Volgens de Daily Mirror wil Arsenal Klaas-Jan Huntelaar overnemen van Real Madrid. Dat meldde de krant gisteren. Huntelaar is ook kandidaat voor de spitspositie van VfB Stuttgart. Bij Arsenal zoekt coach Arsène Wenger een opvolger voor Emmanuel Adebayor, die vrijwel zeker naar Manchester City vertrekt. In Madrid heeft Huntelaar te horen gekregen dat er voor hem geen toekomst is. Real-collega Rafael van der Vaart wordt door het Duitse Bild in verband gebracht met Hamburger SV – maar Van der Vaart zegt ervan uit te gaan dat hij gewoon in Madrid blijft.

FC Twente heeft er twee aanvallers bij. De 23-jarige Bryan Ruiz heeft een contract voor vier seizoenen getekend. Ruiz komt uit Costa Rica en stond sinds 2006 onder contract bij AA Gent. De eveneens 23-jarige Bernard Parker, international van Zuid-Afrika, tekende ook voor vier jaar. Hij komt van Thanda Royal Zulu uit zijn geboorteland en speelde het laatste half jaar op uitleenbasis voor Rode Ster Belgrado.

De Braziliaanse international Felipe Melo gaat naar Juventus. Fiorentina hield niet alleen ruim 20 miljoen euro over aan de deal, maar kreeg er ook aanvaller Marco Marchionni van Juventus bij.

De clubs waren al een tijdje in onderhandeling, en volgens Engelse media zijn ze eruit: voor 16 miljoen euro vertrekt Peter Crouch van Portsmouth naar Sunderland.

NAC Breda speelt vanavond de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League tegen het Armeense Gandzasar Kapan. De club mist Rob Penders, Patrick Zwaanswijk , Martijn Reuser en Kurt Elshot vanwege blessures. De ploeg is volgens coach Robert Maaskant verder zo goed als klaar voor het duel.

Theo Bos blijft langer bij Vitesse. De trainer, sinds halverwege het vorige seizoen actief in Arnhem, verlengde gisteren zijn contract bij de club tot 2012.

Goed nieuws voor de organisatie van het WK in Zuid-Afrika. De bouwvakkers hervatten vandaag de bouw van de stadions. Ze hadden vorige week bij zes stadions het werk stilgelegd omdat ze meer salaris wilden. Na vijftien uur onderhandelen krijgen ze er 12 procent bij. Ze hadden 13 procent meer geëist.

Ook goed nieuws voor Luis Suarez: hij is de nieuwe aanvoerder van Ajax. De heeft trainer Martin Jol gisteren aan de spelersgroep verteld. Thomas Vermaelen was aanvoerder, maar die is naar Arsenal vertrokken.

De Fransman Paul Le Guen is benoemd tot nieuwe bondscoach van Kameroen. De trainer vervangt international Thomas Nkono, die de leiding in handen had nadat de Duitser Otto Pfister in mei was vertrokken. Le Guen, die vorig seizoen bij Paris Saint Germain werkte, moet het land naar het WK loodsen.