Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Goedkoop technisch directeur volleybalbond

Bert Goedkoop is per direct de nieuwe technisch directeur van de volleybalbond NeVoBo. De oud-bondscoach van zowel de mannen als vrouwen is de opvolger van Joop Alberda, die de functie wegens drukke werkzaamheden neerlegde.

Goedkoop heeft al veel functies bekleed binnen de bond. Hij had de afgelopen jaren als coach de beachvolleyballers onder zijn hoede. In zijn tijd als bondscoach was hij vooral succesvol met de vrouwen, met wie hij in 1995 Europees kampioen werd.

De oud-international gaat zich vooral bezighouden met de programma’s van de nationale teams en de beachploegen in de aanloop naar grote toernooien als WK’s, EK’s en de Olympische Spelen. De voormalig bondscoach krijgt een aansturende rol voor de technische en overige stafleden. Ook komen de talentontwikkelingsprogramma’s in zijn portefeuille. „Mijn opdracht voor de komende drie jaar is om te presteren bij de Olympische Spelen in Londen 2012 en de basis te leggen voor de Spelen van 2016”, aldus Goedkoop.

Volgens directeur Marcel Sturkenboom is Goedkoop de juiste man voor de functie. „Hij heeft gezien zijn ervaring en gezag alle competenties om de voor onze sport essentiële functie met verve in te vullen. Daarvan zijn er echt niet veel in ons land te vinden. Onze ambities vereisen ook dat we alleen de allerbeste op deze plaats moeten aanstellen.”

Alberda blijft het directieteam wel adviseren om de internationale positie bij het CEV en de FIVB te verstevigen. Het directieteam heeft de ambitie om het volleybal in 2012 tot de vier best georganiseerde sporten van Nederland te laten behoren. (ANP)