Goedkoop technisch directeur volleybalbond

Bert Goedkoop is per direct de nieuwe technisch directeur van volleybalbond Nevobo. Goedkoop volgt Joop Alberda op, die de functie eerder dit jaar vanwege drukke werkzaamheden neerlegde.

Goedkoop heeft al veel functies bekleed binnen de bond. Hij had de afgelopen jaren als coach de beachvolleyballers onder zijn hoede. Ook was hij bondscoach van de nationale ploegen van de mannen en vrouwen. Hij won met de vrouwen in 1995 de Europese titel.

De oud-international gaat zich vooral bezighouden met de programma’s van de nationale teams en de beachvolleyteams in aanloop naar de grote toernooien als WK’s, EK’s en de Olympische Spelen. De voormalig bondscoach gaat de technische en overige stafledenaansturen. Ook komen de diverse talentontwikkelingsprogramma’s in zijn portefeuille.

„Mijn opdracht voor de komende drie jaar is om te presteren bij de Spelen in Londen (2012) en de basis te leggen voor de Spelen van 2016”, aldus Goedkoop. „Vanaf 1988 ben ik bij alle Spelen betrokken geweest.”

Volgens directeur Marcel Sturkenboom is Goedkoop de juiste man voor de functie. „Hij heeft gezien zijn ervaring en gezag alle competenties om de voor onze sport essentiële functie met verve te vervullen. Van zulke mensen zijn er echt niet veel in ons land te vinden. Onze ambities vereisen ook dat we alleen de allerbeste op deze plaats kunnen hebben.”

Joop Alberda blijft het directieteam het komende jaar wel adviseren om de internationale positie bij het CEV en de FIVB, met name op het gebied van evenementen, te verstevigen. Het directieteam heeft de ambitie uitgesproken het volleybal in 2012 bij de vier best georganiseerde sporten van Nederland te brengen.