Gelijkspel voor hockeysters

De Nederlandse hockeysters hebben vanochtend bij de Champions Trophy in Sydney gelijk gespeeld tegen Argentinië. Het duel tussen de olympisch kampioen en de titelverdediger eindigde in 2-2.

De Argentijnse vrouwen kwamen in de 44ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Noel Barrionuevo. Binnen tien minuten boog Oranje de achterstand om. Eerst maakte Kim Lammers de gelijkmaker. Een paar minuten later benutte Maartje Paumen de eerste strafcorner van de wedstrijd voor Nederland. Maar in de 64ste minuut scoorde Barrionuevo opnieuw en bepaalde darmee de eindstand op 2-2.

Voor Kim Lammers is de Champions Trophy het eerste internationale toernooi na haar blessure. In oktober 2007 scheurde ze haarvoorste kruisband, waarna ze langdurig revalideerde. Hoewel het herstel voorspoedig verliep, passeerde bondscoach Marc Lammers haar voor de Olympische Spelen in Peking, een klap die hard aankwam bij de spits, die lijkt te zijn teruggekeerd op haar oude niveau.

Nederland speelt morgen in de laatste wedstrijd uit de voorronde tegen gastland Australië. In dat duel kan Nederland een plek in de finale veroveren. Argentinië gaat nu in de tussenstand aan de leiding met tien punten uit vier duels. Nederland volgt met acht uit vier. Australië en Duitsland kunnen het Nederlands elftal nog bedreigen.

In vergelijking met de voorgaande wedstrijden tegen Engeland, China en Duitsland was Nederland aanvallend minder dominant. Argentinië bleek een sterkere tegenstander, die aanvallend allesbehalve onderdeed voor de ploeg van bondscoach Herman Kruis.

Daardoor ontstond een levendige wedstrijd, waarin Nederland weliswaar meer in balbezit was, maar de Argentijnse vrouwen de beste kansen hadden. Dankzij keepster Floortje Engels bleef Nederland in de eerste helft verschoond van tegendoelpunten. Zij verrichtte een aantal goede reddingen.

Vlak na rust voerde Argentinië de druk op, wat resulteerde in drie strafcorners op rij. Maar de bal wilde er maar niet ingaan. Tot de vierde strafscorner, toen was het wel raak. Een minuut later legden de Argentijnen opnieuw aan voor een strafcorner, maar deze werd gemist.

Het gaf Nederland de kans in de tegenaanval te gaan. Met haar eerste doelpunt voor Nederland sinds 2007 trok Lammers de stand gelijk. Een paar minuten later benutte Paumen de eerste strafcorner voor het team van Herman Kruis. Na wat mislukte pogingen eerder dit toernooi zorgde ze hiermee voor de 2-1.

De Nederlandse speelsters slaagden er niet in de voorsprong vast te houden. Met een strafcorner maakte Argentinië in de slotfase toch de gelijkmaker. (ANP)