5 redenen om tv te kijken

Is de naam klaar voor E.T.

1 film

The Truman show

Net 5, 20.30-22.35 uur

Regisseur Peter Weir ontmaskert de wereld van televisie zonder ook maar een moment te ontkennen of te ridiculiseren dat mensen behoefte hebben aan romantische verhalen. Hoofdpersoon is de dertigjarige Truman Burbank, die zonder het te weten al zijn hele leven de ster is van een doorlopende tv-show, door komiek Jim Carrey op ingetogen wijze vertolkt. (Peter Weir, 1998)

2 wetenschap

Noorderlicht

NED. 3, 20.30-21.00 uur

Georgina Verbaan en Pieter van der Wielen voorspellen een regenbui met telefoonantennes en maken plastic uit aardappels.

3 film

Sin City

RTL 7, 22.10-0.25 uur

Stripverfilming van enkele albums uit de noir-reeks van Frank Miller. Acteurs, onder wie Bruce Willis, Mickey Rourke, Jessica Alba en Clive Owen, bewegen zich in een getekende wereld. Zinloos om in deze film op zoek te gaan naar zoiets als een verhaal of herkenbare personages. De film is plot, locatie en karakters ineen. Alle mannen zijn misdadiger of agent, alle vrouwen hoeren. (Robert Rodriguez, Frank Miller & Quentin Tarantino, 2005)

4 docu

Holland Doc: Calling E.T.

NED. 2, 22.40-23.45 uur

Documentaire van Prosper Roos over een aantal wetenschappers die zich voorbereiden op een buitenaards bezoek. Met als serieuze insteek de vraag of de mens wel klaar is voor zo’n bezoek.

5 comedy

Camping Pernis

NED. 2, 23.30-0.00 uur

Nieuwe zesdelige serie over een kleine camping onder de rook van Rotterdam met gasten met diverse culturele achtergronden. Van en met Martin van Waardenberg.