Worden mannen sterk van

Worden mannen sterk van Singapore. Een bord soep, met daarin de foetus van een schubdier. Het wordt geserveerd op het Indonesische eiland Sumatra. Van een flink bord foetussoep zou een man sterker worden. In China is de vraag naar het schubdier of de pangolin zo groot dat het voortbestaan van de mieren- en termieteneter bedreigd wordt. Traffic, een wereldwijd waarnemingsnetwerk voor de handel in wilde dieren, waarschuwt dat de overheden in Zuidoost-Azië meer moeten doen om het tandeloze schubdier te beschermen. China gebruikt het vlees van de pangolin in gerechten en in traditionele medicijnen. Volgens de website Advocacy Britannica worden ook veel andere dieren verwerkt in Chinese traditionele geneesmiddelen. Zo zouden de botten van tijgers helpen tegen artritis. De hoorn van een neushoorn zou de koorts laten zakken en aanvallen en wanen verminderen. De gal van een beer zou verlichting brengen bij hoofdpijn en leverproblemen. De schubdieren hebben een smalle kop en een brede staart. De schubben van de huid van het dier vormen ongeveer 20 procent van zijn lichaamsgewicht. De pangolin kan zich tot een bal oprollen, net als een egel, en kan een snelheid bereiken van vijf kilometer per uur. Bekijk het rapport van Traffic over de pangolin en de andere dieren die verwerkt worden in Chinese medicijnen via nrc.next.nl/links Foto AFP This handout photo taken in 2008 on the Indonesian island of Sumatra and received on July 14, 2009 from wildlife trade monitoring group TRAFFIC Southeast Asia based in Malaysia shows pangolin foetus soup, served at home or in restaurants for the belief that it can increase a man's strength. China's insatiable demand for pangolins is threatening the survival of the vital pest eaters in Southeast Asia and governments must do more to protect them, experts and activists warned on July 14, 2009. RESTRICTED TO EDITORIAL USE NO COMMERCIAL USE AFP PHOTO / HO / CREDIT: TRAFFIC Southeast Asia AFP

Een bord soep, met daarin de foetus van een schubdier.

Het wordt geserveerd op het Indonesische eiland Sumatra. Van een flink bord foetussoep zou een man sterker worden. In China is de vraag naar het schubdier of de pangolin zo groot dat het voortbestaan van de mieren- en termieteneter bedreigd wordt.

Traffic, een wereldwijd waarnemingsnetwerk voor de handel in wilde dieren, waarschuwt dat de overheden in Zuidoost-Azië meer moeten doen om het tandeloze schubdier te beschermen. China gebruikt het vlees van de pangolin in gerechten en in traditionele medicijnen.

Volgens de website Advocacy Britannica worden ook veel andere dieren verwerkt in Chinese traditionele geneesmiddelen.

Zo zouden de botten van tijgers helpen tegen artritis. De hoorn van een neushoorn zou de koorts laten zakken en aanvallen en wanen verminderen. De gal van een beer zou verlichting brengen bij hoofdpijn en leverproblemen.

De schubdieren hebben een smalle kop en een brede staart. De schubben van de huid van het dier vormen ongeveer 20 procent van zijn lichaamsgewicht. De pangolin kan zich tot een bal oprollen, net als een egel, en kan een snelheid bereiken van vijf kilometer per uur.

Bekijk het rapport van Traffic over de pangolin en de andere dieren die verwerkt worden in Chinese medicijnen via nrc.next.nl/links