Wat doet een skileraar?

Wat doet een skileraar? zomerwerk Marcel Zuur (54) Werk: internationaal gediplomeerd ski- en snowboardleraar, mede-eigenaar Indoor Ski & Snowboard Rotterdam Favoriete vakantiebestemming: overal waar sneeuw ligt Aantal keren op wintersport: zesmaal per jaar Inkomsten: 2.400 euro bruto Marcel Zuur van Indoorski & Snowboard Rotterdam. Foto: Peter de Krom
Wat doet een skileraar? zomerwerk Marcel Zuur (54) Werk: internationaal gediplomeerd ski- en snowboardleraar, mede-eigenaar Indoor Ski & Snowboard Rotterdam Favoriete vakantiebestemming: overal waar sneeuw ligt Aantal keren op wintersport: zesmaal per jaar Inkomsten: 2.400 euro bruto Marcel Zuur van Indoorski & Snowboard Rotterdam. Foto: Peter de Krom Krom, Peter de

Marcel Zuur (54)

Werk: internationaal gediplomeerd ski- en snowboardleraar, mede-eigenaar Indoor Ski & Snowboard RotterdamFavoriete vakantiebestemming: overal waar sneeuw ligtAantal keren op wintersport: zesmaal per jaarInkomsten: 2.400 euro bruto

Wie maken er doorgaans gebruik van uw skibaan?

„We hebben veel klanten met een vast abonnement. Die komen elke week een uurtje skiën of snowboarden, zoals een ander naar de tennisbaan gaat. Er zijn ook scholen die met hun leerlingen bij ons komen. Iedereen die bij ons komt skiën krijgt les. We bieden geen mogelijkheid om vrij te trainen.”

Lekker rustig nu zeker dan?

„We zijn in juli en augustus gesloten. Tot twee jaar waren we het hele jaar open, maar het aantal bezoekers was in de zomer laag. Mensen liggen dan overdag op het strand en dan gaan ze niet ’s avonds nog even lekker skiën.”

Waar gebruikt u de sluiting voor?

„We hebben die tijd hard nodig voor onderhoud aan de banen. Onze banen bestaan uit wit kunstgras. Het intensieve gebruik door het jaar heen geeft slijtage. Onze banen lijken een beetje op lopende banden. Ze zijn acht meter lang en vijf meter breed en draaien rond tijdens het skiën. Het draaimechanisme heeft onderhoud nodig.”

„Overigens zijn ook de maanden mei en juni vaak wat rustiger. Die periode gebruiken we om onze skileraren extra te trainen. Wij werken met gediplomeerde trainers die hun eigen vaardigheden moeten onderhouden. De rustige voorjaarsmaanden zijn daar uiterst geschikt voor.”

Wat doet u zelf deze zomer?

„Ik ga lekker naar Spanje, naar het strand. Niet skiën dus, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik neem wel mijn surfboard mee. Kan ik toch iets doen dat op snowboarden lijkt.”

Tobias Reijngoud

De komende weken op deze plek in plaats van de meetlat een portret van iemand wiens baan in de zomer net even anders is.

    • Tobias Reijngoud