Warme dag

In tegenstelling tot afgelopen nacht blijft de komende nacht buienvrij, met wolkenvelden, opklaringen en lokaal mistbanken boven weilanden. De temperatuur daalt naar 13 tot 16 graden.

Morgen wordt een mooie zomerdag met veel zon en ’s middags stapelwolken. Omdat er minder wind staat dan vandaag, matig uit het zuidwesten, wordt het warmer, met maximumtemperaturen tot 28 graden in Limburg. Langs de kust wordt het maximaal 22 graden.

Morgenavond neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe door de nadering van een storing boven Het Kanaal. Vooral na middernacht trekken stevige regen- en onweersbuien vanuit het zuidwesten binnen.

Vrijdag wordt het heel ander weer. Overdag is er vrij veel bewolking en vallen er talrijke buien. In het oosten van het land kunnen de buien vooral ’s middags actief worden en gepaard gaan met hagel en onweer. Er waait een matige zuid- tot zuidwestenwind en het wordt 21 à 22 graden.

Zaterdag wordt het niet warmer dan 18 graden. Ook dan trekken diverse buien over ons land, lokaal met veel water en onweer. Tussendoor is er echter ook ruimte voor de zon.

Vanaf zondag lopen de temperaturen weer op. Dinsdag wordt het zomers warm met 25 graden. De atmosfeer blijft echter zeer onstabiel.