Veel te geforceerde sound

cd pop The Noisettes: Wild Young Hearts * *
cd pop The Noisettes: Wild Young Hearts * *

cd pop

The Noisettes: Wild Young Hearts * *

‘Wild Young Hearts’? Dat glamourkapsel? Zangeres Shingai Shoniwa die haar stem heeft laten opsieren met de metalige klank van Amy Winehouse? Rond de nieuwe, tweede cd van het Britse trio hangt een verdachte zweem. Als Wild Young Hearts een debuut-cd was geweest, lag het anders. Maar omdat we The Noisettes al kenden van de cd What’s The Time Mr. Wolf? uit 2006 als een ruig trio dat hoekige funkrock speelde, waarbij Shoniwa tijdens concerten haar basgitaar bereed alsof het een pony was, klinkt de soepele sound van de huidige stijl te geforceerd.

De doordringende keyboardklank die bijna alle nummers omhult, en de suikerzoete violen die Shoniwa begeleiden, smachten duidelijk naar hitsucces – wat voor sommige nummers volkomen terecht zou zijn. Want op Wild Young Hearts staan ook onweerstaanbare liedjes als ‘Atticus’ en ‘Never Forget You’. Daarin pakt Shinowa je moeiteloos in met haar kirrende stem en de gesoigneerde soulsound. Maar die verdachte zweem valt niet helemaal af te schudden.

Hester Carvalho

    • Hester Carvalho