Overige films

The Upside of Anger (Mike Binder, 2005, VS/Engeland). Gemoedelijke komedie met Joan Allen als verlaten moeder van vier bijna volwassen dochters. Zij houdt net zoveel van glazen wodka als buurman Kevin Costner van blikjes bier. De dochters voor een behoorlijk volle komedie zorgen, terwijl tussen Allen en de buurman de onvermijdelijke verhouding ontstaat. Net5, 20.30-22.45u.

Metro (Thomas Carter, 1997, VS). Eddie Murphy als rap van de tongriem gesneden politieman die het recht in eigen hand neemt in razende aaneenschakeling van achtervolgingen en explosies. Met Michael Wincott als beschaafde psychopaat. SBS6, 20.30-22.55u.

A Fistful of Dollars / Per un pugno di dollari (Sergio Leone, 1964, Italië/W-Duitsland/Spanje). Essentiële spaghettiwestern maakte een ster van zowel Leone als Clint Eastwood. De laatste speelt een op Kurosawa’s samoeraifilm Yojimbo (1961) geïnspireerde, zwijgzame held die orde op zaken stelt in corrupt Mexicaans stadje. RTL7, 22.20-0.10u.

A Fish Called Wanda (Charles Crichton, 1988, Engeland/VS). Uitzonderlijk geslaagde, door John Cleese geschreven komedie zet de verstikkende conventies van de very British af tegen bevrijdende seksualiteit en de brute luchtigheid der Amerikanen. BBC1, 23.45-1.25u.