Medvedev belooft geld en steun bij bezoek Zuid-Ossetië

Door onze correspondent

Moskou. De Russische president Medvedev heeft een verrassingsbezoek gebracht aan de Georgische separatistische regio Zuid-Ossetië. Het was voor het eerst dat een Russische leider het gebied bezocht sinds Zuid-Ossetië en Abchazië na afloop van de oorlog met Georgië vorig jaar hun onafhankelijkheid uitriepen. Medvedev inspecteerde onder meer de nieuwe Russische militaire basis in het gebied en beloofde inwoners meer militaire hulp en meer geld voor de wederopbouw van hun tijdens de oorlog verwoeste huizen. Enkele maanden geleden heeft Moskou al een bedrag van zo’n 100 miljoen dollar aan de Zuid-Osseetse regering overgemaakt, maar een groot deel van dat geld is spoorloos verdwenen. De Georgische president Saakasjvili reageerde verontwaardigd op het bezoek. De Russische steunbetuiging komt op een moment dat de spanningen tussen Georgië en de separatistische gebieden toenemen.