Huntelaar blijft achter in Madrid

Terwijl de selectie van Real Madrid gisteren de eerste training afwerkte in Ierland, stond Klaas Jan Huntelaar eenzaam op het veld in Madrid. De Nederlandse aanvaller, die te horen heeft gekregen dat er geen toekomst meer voor hem is bij Real Madrid, besloot volgens directeur sportzaken Miguel Pardeza zelf achter te blijven in Spanje.

De clubleiding van Real Madrid heeft Huntelaar te kennen gegeven dat hij dit seizoen niet op speeltijd hoeft te rekenen. De Nederlander mag op de training meedoen aan de loopsessies, maar zodra de bal op het veld komt moet de aanvaller ruimte maken voor onder anderen de peperdure aankopen Cristiano Ronaldo en Karim Benzema. Huntelaar heeft daarom zelf maar besloten om voor zichzelf te trainen in Spanje. Zijn ploeggenoten vertrokken maandag voor een trainingskamp van tien dagen naar Ierland.

VfB Stuttgart en Tottenham Hotspur hebben concrete interesse in de spits van het Nederlands elftal. Directeur Pardeza liet dinsdag weten dat hij in verregaande onderhandelingen is met Stuttgart over een transfer van Huntelaar.

Thimothée Atouba zou vandaag niet met Ajax naar Engeland gaan. De nieuwe linksback van de club voegt zich pas volgende week bij de selectie. De verdediger uit Kameroen, vorig seizoen actief voor Hamburger SV, heeft nog geen werkvergunning. Eyong Enoh, Gabri en Oleguer blijven geblesseerd achter in Amsterdam. Trainer Martin Jol heeft Darko Bodul en Javier Martina niet uitgenodigd voor het trainingskamp in Engeland. Albert Luque en George Ogararu stappen wel in het vliegtuig.

Ajax oefent vanavond tegen Bristol City. Southampton is zaterdag de tegenstander.

Bryan Ruiz speelt komend seizoen voor FC Twente. De club uit Enschede, die vorig seizoen achter AZ op de tweede plaats eindigde in de eredivisie, heeft met het Belgische AA Gent op enkele details na een akkoord bereikt over de overgang van de speler uit Costa Rica. Dit melden diverse Belgische media vandaag.

Ruiz staat sinds 2006 onder contract bij AA Gent, dat uitkomt in de hoogste klasse. De verbintenis van de aanvaller loopt nog door tot medio 2011. Volgens de berichten zou hij vandaag bij FC Twente medisch gekeurd worden en daarna zijn handtekening zetten onder een contract voor vier jaar. (ANP)