Geweld bestraft tegen personeel NS Almere

Door een onzer redacteuren

Lelystad. De rechtbank in Lelystad heeft gisteren de 37-jarige M.K. uit Weesp veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes weken voor het gebruik van geweld tegen twee NS-medewerkers. De Weesper reed zonder geldig vervoersbewijs van Weesp naar Almere en was onder invloed van alcohol en drugs. Bij een controle begon hij te schelden. Op het perron werd hij staande gehouden, en duwde hij een NS-beveiligingsbeambte richting het spoor. Justitie eiste een straf van acht maanden waarvan vier voorwaardelijk. Het werd K. vooral kwalijk genomen dat het incident plaatsvond in een periode dat er veel geweld was op en rond stations in Almere. Drie weken voor dit incident werden twee NS medewerkers op Almere Centraal door zes mannen zwaar mishandeld.