Film van de dag

John Malkovich (rechts, hier met Ray Winstone) als de vileine Ripley. scene uit de film Ripley's Game (2002) FOTO: RCV Ray Winstone (l) John Malkovich RCV

Ripley’s Game. Thrillerauteur Patricia Highsmith schreef vijf boeken over Tom Ripley. In Liliana Cavani’s verdienstelijke Ripley’s Game geeft John Malkovich gestalte aan de amorele estheet-moordenaar. Het personage Ripley, vilein én charmant, kalm én meedogenloos, maakt de boeken en de daarop gebaseerde films zo intrigerend. Hij is de Amerikaan in Europa, de decadente oude wereld, en zijn kameleontisch vermogen en intelligentie maken hem tot een perfecte moordenaar. Dat hij daar goed mee wegkomt, draagt alleen maar bij aan zijn aantrekkingskracht. (Liliana Cavani, 2002, I/GB/VS), Canvas, 20.45-22.35u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg