Bermbom treft mariniers VS

Bermbom treft mariniers VS Garmser, 15 juli. Een Amerikaanse marinier in de rook van een bermbom in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand. Twee mariniers kwamen bij de explosie om. Zij maakten deel uit van het offensief Slag met het Zwaard, bedoeld om de Helmand-vallei veilig genoeg te maken voor de presidentsverkiezingen op 20 augustus. Deze maand zijn 43 buitenlandse militairen in Afghanistan omgekomen. Het hoogste aantal doden onder hen in één maand, sinds de val van het Talibaan-regime eind 2001, bedraagt 46. Foto AFP A US Marine of 2nd Marine Expeditionary Brigade runs to safety moments after an IED blast in Garmsir district of Helmand Province in Afghanistan on July 13, 2009. Two US Marine soldiers were killed when the explosion occured as they tried to clear a route into the Taliban heartland of southern Helmand province. About 4,000 US Marines are battling insurgents in a massive offensive launched in the south early this month to clear Taliban militants out of strongholds ahead of presidential and provincial council elections scheduled for August 20. TOPSHOTS/AFP PHOTO/Manpreet ROMANA AFP