5 redenen om uit te gaan

Rembrandt is jarig 1 Rembrandt-ontbijt Amsterdam: Rijksmuseum. Tijd: 7.00-9.00u. www.rijksmuseum.nl Ter gelegenheid van Rembrandts 402de verjaardag houdt het Rijksmuseum vanochtend het jaarlijkse gratis Rembrandt-ontbijt in de tuinen van het museum. Koffie, thee, broodjes en wittebrood met haring, het ontbijt waar Rembrandt waarschijnlijk de dag mee begon. Voor de kinderen is er een speciaal hoekje waar ze hun eigen boterham kunnen smeren.

1 Rembrandt-ontbijt

Amsterdam: Rijksmuseum. Tijd: 7.00-9.00u. www.rijksmuseum.nl

Ter gelegenheid van Rembrandts 402de verjaardag houdt het Rijksmuseum vanochtend het jaarlijkse gratis Rembrandt-ontbijt in de tuinen van het museum. Koffie, thee, broodjes en wittebrood met haring, het ontbijt waar Rembrandt waarschijnlijk de dag mee begon. Voor de kinderen is er een speciaal hoekje waar ze hun eigen boterham kunnen smeren.

2 muziek

Alela Diane

Groningen: Vera. Tijd: 21.00u. Prijs: 11 euro. www.vera-groningen.nl

De jonge Amerikaanse singer-songwriter Alela Diane (1983) heeft een betoverend mooie stem en zingt dromerige, bijna meditatieve liedjes.

3 skaten

Wednesday Night Skate

Rotterdam: Binnenrotte. Verzamelen: 18.30u. Elke woensdag t/m 5 aug. www.wednesdaynightskate.nl

Het 16,5 kilometer lange parcours is geschikt voor alle skaters: jong en oud, quads en inliners. Wednesday Night Skate eindigt elke week in een après skateparty op de Binnenrotte.

4 fotografie

Summer of Love

Groningen: Noorderlicht Fotogalerie. T/m 23 aug, wo-zo 12.00-18.00u. www.noorderlicht.com

Een zinderende expositie waarin vier fotografen ingaan op seksuele vrijheid en illusies. Met werk van Emmanuel Guillaud, Katharina Hesse, Yevgeny Kondakov en Amy Touchette.

5 stomme film

Metropolis (1927)

Tilburg: RUIMTE-X. Tijd: 20.00u. Entree: 12,50 euro. www.ruimte-x.nl

Vanavond wordt de legendarische (stomme) film Metropolis (1927) vertoond van Fritz Lang. Metropolis speelt zich af in een futuristische stad anno 2026. In luxe bovengronds wonende ‘denkers’, en ‘werkers’ die in de mijnen diep onder de grond zwoegen. Met live piano begeleiding door Jarno van Es. Voorprogramma: Tilburg, zand erover, een korte film van het jonge kunstenaarsduo Leonard en Jeroen.